Could anyone help me with these grammar questions?

Hello Yahoo community, I am really bad at grammar and I was wondering if anyone would help me with at least a few of these questions? Thank you! 11. The volunteers provided the shelter with new crates, beds, and bowls for the dogs. a. direct object b. indirect object c. predicate nominative d. predicate adjective 12. Of all the dioramas that were presented, I believe Jade’s was the most creative. a. compound verb b. indirect object c. predicate nominative d. predicate adjective 13. The last testimony gave the judge a reason to doubt the defendant’s version of the story. a. direct object b. indirect object c. predicate nominative d. predicate adjective 14. The discovery represented an advancement for science and a challenge to conventional thinking. a. compound subject b. compound verb c. compound direct object d. compound predicate nominative 15. The pastry chef prepared cookies and cupcakes for the younger guests. a. compound subject b. compound verb c. compound direct object d. compound predicate nominative 16. The Haitian Revolution ended with Haiti’s independence from France. a. prepositional phrase b. participial phrase c. gerund phrase d. infinitive phrase 17. Comparing the two essays, it is obvious that one relied on more thorough research. a. prepositional phrase b. participial phrase c. gerund phrase d. infinitive phrase 18. Summarizing a fiction passage is not as easy as you might think. a. prepositional phrase b. participial phrase c. gerund phrase d. infinitive phrase 19. The painter used a thin brush to paint the foliage in the background. a. prepositional phrase b. participial phrase c. gerund phrase d. infinitive phrase 20. Only two of his scripts were accepted by the television producers. a. prepositional phrase b. participial phrase c. gerund phrase d. infinitive phrase

2 Answers

  • So, you want us to complete half of your assignment? That’s unacceptable. I’m sure you can find the definitions in your notes. However, infinitives have objects in the sentences. Prepositions give a location of something, using words like ‘at’ or ‘in’. A predicate is a modifier, and will just add more info to a noun phrase for example.

  • 1. C 2. D 3. B 4. C 5. D 6. A 7. C 8. B 9. C 10. B 11. Any 12. D 13. B 14. D 15. C 16. A 17. B 18. C 19. D

    20. a

Leave a Comment