The windows desktop is itself a folder.

1. The Windows desktop is itself a folder. Select one: True False 2. What command can be used to launch the System Information window? Select one: a. msinfo32.exe b. sysinfo.exe c. info32.exe d. msconfig.exe 3. What part of the path to a file indicates how the file is organized or formatted? Select one: a. file extension b. root directory c. filename d. subdirectory 4. Under the Control Panel, what console contains Print Management, Computer Management, and Event Viewer? Select one: a. Admin Page b. Windows Firewall c. System d. Administrative Tools 5. In Windows, there are two types of user accounts: an administrator account and a standard account. Select one: True False 6. What is the name of the interface that uses graphics as compared to a command-driven interface? Select one: a. graphical user b. text c. menu-based d. common user 7. Apps that offer continuous real-time updates on the Windows 8 modern interface are referred to by what term? Select one: a. fast tiles b. live tiles c. webapps d. stream apps 8. A service is a program that runs in the foreground and is visible on the taskbar. Select one: True False 9. Which of the following file extensions are hidden just after Windows is installed? Choose all that apply. Select one or more: a. .txt b. .xlsx c. .com d. .exe 10. Which of the following are valid types of user accounts in Windows? Select one or more: a. administrator b. temporary c. standard d. visitor

Answer

1. The Windows desktop is itself a folder.
Ans: True
Explanation: Yes,desktop is itself a folder in windows. If we open any folder in windows desktop is also visible along with other folders documents,downloads etc.
2. What command can be used to launch the System Information window?
Ans:msinfo32.exe
Explanation:system information is opened when we launch the command, system information is also visible when we search for msinfo32 in cortana 3. What part of the path to a file indicates how the file is organized or formatted? Ans. file extension
Explanation: we can known the format of the file with extensions like .txt means text document,.c means c program 4. Under the Control Panel, what console contains Print Management, Computer Management, and Event Viewer?
Ans: Administrative Tools Screenshot: All Contral Panal Items Pi to Quit Copy Pao opy Dlete Renam Nw Hiztcrwlian ↑ 휸? Cunícl Panel > All Cunliol Panel lletris Adriinista,live Touls vu scaren Ad..ρ Defragment nd Optimize Drives 1 InstinctMe メ % iscSi In iew monitoring and troubleshooting inessages from windows and other Untitled Folder Resource 2 KD 2 KP 2 KB 2 KB 2 KB 2 KD OneDrive system configurtion Windows Uetender Hrewall witn Advanc.. 12-04, 2018 3:04 Shortcut OS (C 17 itens E2CSES1-O Untitles1 cpp
5. In Windows, there are two types of user accounts: an administrator account and a standard accounts
Ans:True
Explanation:The owner of the computer hold the administrator account.
           Standard account holders can access most of the computer,but he can’t install or run new programs. 6. What is the name of the interface that uses graphics as compared to a command-driven interface?
Ans: graphical user
Explanation:By using graphical interface we can access Command promp in windows and Terminals in Mac for accessing the system’s command line function which are nothing buy command-driven interfaces.
7. Apps that offer continuous real-time updates on the Windows 8 modern interface are referred to by what term?
Ans: live tiles
Expanation:If we click the windows button we will observe app tiles like mail,cortana,calender which continously update by real-time. 8. A service is a program that runs in the foreground and is visible on the taskbar.
Ans:False
Explanation:There are two type of services foreground and background services.Background services perform an operation the is not directly noticed by user like if any app used a service to compact its storage.
And they don’t visible on the taskbar.
9. Which of the following file extensions are hidden just after Windows is installed? Choose all that apply.
Select one or more:
Ans .txt ;.com; .exe
Explanation:Above file extenstion willn’t visible just after windoes is installed.

10. Which of the following are valid types of user accounts in Windows?
Select one or more:
Ans: administrator,standard
   They are only two valid types of user accounts or there and we already discussed about it in 5th answer.

Leave a Comment